Home Over ons Verhuur Activiteiten Info en  Contact Impressies
bezinningscentrum op de Kaag

Bezinningscentrum De Stal op de Kaag - Julianalaan 13a, 2159 LB -  Kaag

Website Stal op de Kaag Over Ons Activiteiten Verhuur Contact Impressies Links & Partners Kaagervaaring Joannes de Doper Hoofddorp Boekwinkel Het Kruispunt Het Fundament Hoofddorp Bijbelse Tuin Hoofddorp Raad van Kerken Home

Hosted by Du-llens Websolutions  design by GunthertjesProject Een sterke vrouw wie zal haar vinden?
Prachtige vrouwenbeelden, gemaakt in het Liobaklooster in Egmond  zorgen er voor dat er op De Stal een nieuw project rond Bijbel en kunst is ontstaan. In november en december van 2017 zijn er vier verdiepingsbijeenkomsten rond de vier vrouwen uit het geslachtsregister zoals we die in het evangelie van Mattheus tegen komen geweest. We deden  dat met hulp van vrouwelijke theologen uit de omgeving. Ook in 2018 willen we de andere vrouwenbeelden bespreken. Meer nieuws daarover volgt.

 
Woensdag 31 januari 2018
Een einde van Alzheimer?
Volgens de Stichting Alzheimer Nederland krijgen ieder uur 5 mensen in Nederland de ziekte van Alzheimer. Het is een ziekte waar we allemaal bang voor zijn. En terecht, want uiteindelijk krijgt één op de drie vrouwen deze aandoening. Bij mannen is het risico iets kleiner. Er is nog geen geneesmiddel in beeld.
Dr. Dale Bredesen is hoogleraar Neurologie aan de Universiteit van California in Los Angeles en aan doet al 30 jaar onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie. Zijn bevindingen geven hoop dat deze ziekte niet alleen kan worden voorkomen, maar ook kan worden teruggedraaid.
Tot nu toe hebben we allemaal gehoord dat de ziekte van Alzheimer niet te genezen is en dat “het je overkomt”. Maar Dr. Bredesen zet dit vastgeroeste denkbeeld op zijn kop: “Alzheimer kan worden voorkomen en in veel gevallen kan het worden teruggedraaid. Niemand zou moeten sterven aan deze ziekte.”
Wat is het geheim?  Dr. Bredesen gebruikt voor zijn methode principes uit de zogeheten functionele geneeskunde. Dat is een manier van genezen waarbij deskundigen en patiënt samen op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak van een ziekte.
Benieuwd naar de werkwijze van Dr. Bredesen? Patrick Feiner, sinds 2016 GezondheidsArchitect, heeft de opleiding van Dr. Bredesen inzake de werkwijze gevolgd. Hij ligt een tipje van de sluier op in zijn lezing.
Vanaf 10.00 uur is er koffie en de lezing begint om 10.30 uur.

11 februari 2018
Benefietconcert

op zondag 11 februari is het weer tijd voor een gezellig zondagmiddagconcert in De Stal m.m.v. een aantal leden van het "Van Eassenaerorkest"en "Het HalfSexteT". Er worden divers muziekstijeln ten gehore gebracht, van klassiek tot modern.
De opbrengst van dit concert gaat naar het "Ducehenne Parent Project".
Aanvang concert 14.00 uur
Prijs 15 euro per persoon, inclusief koffie en in de pauze een drankje.
Welkom!
  
 activiteiten